Nyheder

Hele verden fra Aarhus Airport

08-11-2016


Solnedgang over Stillehavet i Californien. Nudelsuppe i Shanghai. Fredagsbøn fra minareterne i Istanbul. Verden ligger for dine fødder – også når du rejser fra mindre, regionale lufthavne som Aarhus Airport. Fiffet er at tage et stop undervejs – og gerne med flyselskaber, der samarbejder. Så kan du nemlig tjekke både dig selv og bagagen ind hele vejen. 

 
”Vi møder dagligt den opfattelse, at der ikke er nok ruter fra Aarhus Airport – eller at folk tror, at man ikke kan flyve til fx Mellemøsten herfra. Og det er vi ret ærgerlige over,” siger Peter Høgsberg, der er lufthavnsdirektør i Aarhus Airport. ”Faktum er nemlig, at man kan komme til destinationer over hele verden herfra – og det er meget nemmere, end man måske tror.” 
 
”Vælger du at flyve via København, Stockholm eller Oslo, har du nemlig adgang til hundredvis af de destinationer over hele verden, som typisk efterspørges,” forklarer Peter Høgsberg. ”Det er alt lige fra San Francisco, Los Angeles, New York, Boston og Miami i vest til Istanbul, Hongkong, Shanghai, Doha og Dubai i øst. Foruden rejsemål som Reykjavik i nord og Paris, Wien, Rom, Barcelona og Cairo i syd,” uddyber han. 
 
”Rejsende, der vælger at tage toget eller bilen fra fx Aarhus til København for at flyve videre derfra, kunne måske ligeså godt spare masser af tid og rejse endnu mere bekvemt ved at flyve til for eksempel København - og så videre derfra,” siger Peter Høgsberg. 
 
Tjek ind hele vejen – på ruter med codeshares
Samtidig er det ifølge lufthavnsdirektøren endog særdeles nyttigt for folk at kende til de såkaldte ’codeshares’. ”Codeshares handler kort fortalt om, at flyselskaber indgår aftaler med hinanden, så det bliver lettere for folk at rejse fra A - via B - til C,” forklarer han.  
 
Således har SAS for eksempel codeshareaftaler med flyselskabet Austrian Airlines på ruten Aarhus-København-Wien, med Air Canada på ruten Aarhus-København-Toronto og med Egyptair på ruten Aarhus-København-Cairo. Og Sun-Air/ British Airways har for eksempel codeshareaftale med Qatar Airways på ruten Aarhus-Oslo-Doha.  
 
”Det betyder i praksis, at ønsker du at flyve til for eksempel Toronto, så kan du booke billetten hos SAS hele vejen til Toronto, fordi de har en codeshareaftale med Air Canada. Og bagagen er også med hele vejen,” forklarer Peter Høgsberg. 
 
Det smarte ved de ruter, der er codeshareaftaler på, er således, at du som passager får en lettere rejse af følgende grunde:

  1. Du kan købe billet hele vejen fra A – via B – til C (evt. med flere mellemlandinger undervejs)
  2. Din bagage bliver tjekket ind hele vejen
  3. Er dit første fly forsinket, så du ikke når dit næste fly videre, så sørger flyselskaberne for (via deres interne aftaler og på deres regning), at du kommer med på næste fly i stedet for. Netop fordi de to flyselskaber har en codeshareaftale. 

Peter Høgsberg understreger, at Aarhus Airport i øjeblikket har fokus på at formidle netop dette budskab til østjyderne og de østjyske virksomheder. ”Der er så mange muligheder for at rejse fra Aarhus Airport, som folk ikke kender til, for eksempel via et stop og evt. via codeshare, så det er et vigtigt budskab at få ud, da det kan gavne rigtig mange mennesker i dagligdagen,” slutter han.
 
(Pressemeddelelsen er udsendt d.d.)

Departures
SMS Date Airlines Flight no. to time  Status
ARRIVALS
SMS Date Airlines flight no. From     time  status
Rejsemål direkte fra Aarhus Airport

Udvalgte one-stop

Direkte