Nyheder

Rutespecialist skal sikre flere destinationer

12-06-2020


Aarhus Airport øger indsatsen for at tilføre nye flyruter. Således opruster lufthavnen med rutestrategen Oliver V. Wormslev Petersen, som kommer fra Københavns Lufthavn.

En offensiv vækststrategi med mål om at tiltrække nye ruter til Østjylland og løfte passagerniveauet op på 1,5 millioner gæster inden for dette årti, får Aarhus Airport til at tilføre mere manpower til ruteudviklingen i lufthavnen. Således tiltræder den 40-årige cand.merc. Oliver V. Wormslev Petersen stillingen som Director Route Development, hvor han kommer til at køre tæt parløb med kollegaen David Surley, som ved samme lejlighed udnævnes til Director Route Development.

”Et kerneelement i lufthavnens vækstrejse er at tiltrække flere flyruter, der matcher østjyske business- og ferierejsendes behov. Aarhus Airport har langt flere potentielle passagerer i sit optageområde end nogen anden lufthavn i Jylland. Nu opprioriterer vi indsatsen og investerer i flere spidskompetencer inden for ruteudvikling, så vi kan skrue op for tempoet og vinde det corona-tabte terræn tilbage. Oliver kommer med en strategisk og analytisk tilgang, et stærkt internationalt netværk i flybranchen og en solid forretningsforståelse for, hvordan man skruer en kooperation sammen, der er til gavn for både flyselskaber, lufthavnen og ikke mindst passagerer”, siger administrerende direktør i Aarhus Airport Peer H. Kristensen.

Oliver V. Wormslev Petersen har en mangeårig lufthavnsekspertise med i bagagen, som han de sidste seks år har bragt i spil inden for ruteudvikling i Københavns Lufthavn, senest som Senior Route Development Manager med særligt fokus på Europa, Israel og Afrika. Her har Oliver arbejdet med at tiltrække nye flyruter og øge kapaciteten på eksisterende ruter. Således har Oliver blandt andet fået nye flyselskaber til at beflyve Bukarest, Paris, Tallinn og Amsterdam, ligesom han har været involveret i at få destinationer som Sofia, Nantes, Kiev og Lyon på afgangstavlen i København. Tidligere har Oliver arbejdet med strategiudvikling og markedsanalyse i samme lufthavn og før det, virkede han som konsulent og Product Manager hos den amerikanske analysevirksomhed ACNielsen i Danmark. Kandidatgraden i økonomisk markedsføring fra Copenhagen Business School blev afsluttet i 2005.

”Aarhus og Østjylland har udviklet sig til en særdeles spændende destination, som jeg glæder mig meget til at præsentere for internationale flyselskaber. Der er et rutepotentiale, der skal forløses, og jeg ser frem til at drøfte dette med mit netværk i jagten på at tiltrække en stribe attraktive flyruter til Aarhus Airport. Fokus vil være på, hvad der motiverer flyselskaberne til at bringe gæster til regionen samt at aktivere det danske rejsepotentiale ud af Østjylland”, siger Oliver V. Wormslev Petersen.

Lufthavnen står midt i en omfattende turnaround og investerer tungt i udvikling samt om- og udbygning af blandt andet terminaler, sikkerhedskontrol, opholdsområder, spisesteder, shopping-faciliteter og et fremtidigt lufthavnshotel, der alt sammen skal løfte lufthavnen op i en international liga.

Oliver bor til daglig i Hørsholm med hustruen Grith og børnene Marie og Daniel. Når han ikke rejser rundt i verden og mødes med flyselskaber, står den på masser af hygge med familie og venner, et godt Legoprojekt med ungerne, eller han får pulsen op med skiløb, tennis eller squash.

Oliver V. Wormslev Petersen tiltræder stillingen som Director Route Development i Aarhus Airport den 1. august 2020.

For yderligere oplysninger kontakt venligst Tina Baungaard-Jensen, kommunikationschef hos Aarhus Airport på telefon +45 41 28 10 01 eller mail tbj@aar.dk

Departures
SMS Date Airlines Flight no. to time  Status
ARRIVALS
SMS Date Airlines flight no. From     time  status

Udvalgte one-stop

Direkte