Nyheder

Vi sår, før vi høster

14-06-2019


Aarhus Airport kom som ventet ud af 2018 med røde tal på bundlinjen. Det fremgår af lufthavnens netop godkendte årsregnskab, der viser underskud på 33 millioner kroner. Det er to millioner kroner mindre end forventet. Bestyrelsen er tilfreds med resultatet, som afspejler lufthavnens markante investeringer i ruteudvikling.

”Lige nu investerer vi kraftigt i ruteudvikling, og vi er fuldt bevidste om, at vi først ser effekten nogle år ude i fremtiden. 2018 gav et forventet underskud på trods af stor fremgang i trafik- og passagertal, men vi glæder os over, at resultatet er bedre end ventet. Det kræver yderligere investeringer at nå vores vækstmål, og vi kalkulerer med røde tal nogle år frem,” siger direktør i Aarhus Airport, Peer H. Kristensen.

2018 var et stærkt passager-år for den østjyske lufthavn. Hver eneste måned af 2018 bragte passagerrekorder sammenlignet med trafiktallene for 2017, og samlet nåede lufthavnen en fremgang på 31 procent. Samtidig blev 2018 året, hvor udenrigstrafikken for første gang overgik indenrigstrafikken som det største marked.

Passagerfremgangen er båret af de seneste års massive ruteudvidelse og samarbejdet med nye og internationale flyselskaber, herunder SAS og easyJet. Indsatsen har været i gang siden 2016, men den økonomiske effekt skal måles på den lange bane, forklarer lufthavnsdirektøren.

”Flyselskaberne får ofte store rabatter for at satse på en ny rute eller lufthavn. Normalvis betaler selskaberne først fuld takst to-tre år efter opstart. Derfor har vi sat foden på speederen i tiltrækningen af nye flyselskaber, mens afkastet fra de seneste års ruteudvikling rykker tættere på,” siger han. 

I april præsenterede Aarhus Airport ny ejerkreds og bestyrelse, og i maj tiltrådte Peer H. Kristensen som ny direktør. Lufthavnen forventer at fastholde sidste års positive udvikling gennem 2019, og vækststrategien sigter mod at tredoble passagertallet til 1,5 millioner frem mod 2024.


Departures
SMS Date Airlines Flight no. to time  Status
ARRIVALS
SMS Date Airlines flight no. From     time  status

Udvalgte one-stop

Direkte