Nyheder

Kendt turismeprofil bliver ny direktør

24-05-2019


Aarhus Airport skifter direktør. Ny mand i cockpittet bliver den erfarne leder og stærke turismeprofil, Peer H. Kristensen, der nu skal sætte turbo på lufthavnens vækstrejse.

En af landets største turismeprofiler Peer H. Kristensen boarder nyt job som direktør i Aarhus Airport. Den 49-årige forretningsstrateg kommer fra stillingen som direktør i VisitAarhus, hvor hans fremsynede ledelsesstil har skabt massiv fremgang i Aarhusområdets turisme. Peer H. Kristensen sidder med i Det Nationale Turismeforum og har desuden været en del af Aarhus Airport’s bestyrelse siden 2015.

Nu skal han stå i spidsen for lufthavnens nye vækststrategi.

"Peer er stormester i strategiske partnerskaber. Med dyb indsigt i turisme, solidt forretningsudviklingsgen og fokus på international tilgængelighed er han den helt rette til at udmønte vores visioner for lufthavnen. Aarhus Airport skal være en international lufthavn, og derfor skal vi tiltrække de luftfartsselskaber, der kan drive den ventede vækst og sikre den nødvendige udvidelse af rutenettet. Jeg har fuld tiltro til, at lufthavnens nye direktør har kapacitet til at eksekvere strategien og få forretningen op at flyve,” siger formand i Aarhus Airport’s bestyrelse, Peter Volquards Ekstrøm.

Bag sig har den nye lufthavnsdirektør over 25 år i turismebranchen. Hans brede ledererfaring er bygget af direktørposter hos blandt andet VisitHerning, Hotel Vejlefjord og det regionale turismeudviklingsselskab for Vejle og Sønderjyllands amter. De seneste syv år har Peer H. Kristensen bragt sin indsigt i spil som direktør i VisitAarhus, hvor han har opnået international opmærksomhed for sin traditionsbrydende arbejdsstil og evne til at skabe vækst.

I samarbejde med Aarhus Havn har han blandt andet løftet Aarhus frem som international krydstogtdestination – fra to anløb i 2010 til 33 anløb i 2019. Peer H. Kristensens samarbejdstankegang har desuden styrket byens internationale appeal og øget antallet af udenlandske turister i Aarhus med 80 procent. Blikket for strategiske partnerskaber bringer ham nu til styrepinden i Aarhus Airport, hvor målet er at tredoble passagertallet inden for de næste fem år.  

”Aarhus Airport har påbegyndt en omfattende turnaround, der har sendt lufthavnen på vækstrejse. Potentialet er fortsat enormt, og derfor er der lagt en ambitiøs vækststrategi, som jeg ser frem til at realisere sammen med den nye bestyrelse. Jeg er meget glad for den tillid, der ligger i, at jeg nu skal lede indsatsen for at indfri potentialet,” siger Peer H. Kristensen.

Peer H. Kristensen tiltræder sin nye stilling den 27. maj og afløser dermed Peter Høgsberg på direktørposten. 


AFGANGE
SMS Dato Flyselskab Flynummer Til Tidspunkt Bemærkning
ANKOMSTER
SMS Dato Flyselskab Flynummer Fra Tidspunkt Bemærkning

Udvalgte one-stop

Direkte