Nyheder

easyJet åbner endnu en ny rute: London Gatwick

09-08-2018


Aarhus Airport laver endnu en tilføjelse til de seneste års efterhånden lange række af ruteåbninger. Denne gang er det Europas næststørste lavprisselskab easyJet, der åbner en rute mellem Aarhus og Gatwick i London. Ruten åbner den 2. november, og der bliver tale om to ugentlige afgange mellem de to byer.

”For mig er det helt ekstraordinært, at easyJet kan se så stort potentiale i Aarhus, at de annoncerer en ny rute, allerede inden ruten til Berlin er kommet på vingerne. Gatwick er vel at mærke den næststørste lufthavn i Storbritanien efter Heathrow, og det betyder, at et væld af nye destinationer kommer inden for rækkevidde af østjyderne. Fra Gatwick er det blandt andet muligt at flyve direkte til New York, Amsterdam, Barcelona, Budapest, Orlando og Buenos Aires,” siger Peter Høgsberg, direktør i Aarhus Airport. 

Han henviser i den forbindelse til, at der allerede eksisterer en flyrute mellem Aarhus og London, idet Ryanair flyver imellem Aarhus Airport og Stansted. En rute der er så populær, at den i julis passagertal tog førstepladsen med mest trafik af alle ruter fra Aarhus.

Med easyJets rute til Gatwick får østjyderne nu en vej ind til det sydlige London samt en række nye destinationer. Derudover får briterne endnu en indgang til Aarhus, hvilket skal ses som en blåstempling af turismetilbuddene i Aarhus ifølge Peer H. Kristensen, direktør i VisitAarhus.

”Jeg ser det som en stor cadeau til Aarhus og byens turismeprodukt, at et verdensomspændende flyselskab som easyJet vælger at etablere en rute mellem Gatwick og Aarhus. Vi ved i forvejen, at englænderne er glade for Aarhus, for britiske medier har skrevet rigtig mange positive artikler om os – blandt andet som følge af byens status som Europæisk Kulturhovedstad i 2017. Det er et stort marked, som nu bliver eksponereret endnu mere for Aarhus, og det er alt andet lige rigtig godt nyt for byens turismeaktører,” siger Peer H. Kristensen.

Han henviser til, at effekten af easyJets ruteåbninger rundt omkring i verden typisk kan aflæses tydeligt i antallet af overnatninger for de to destinationer, som ruten forbinder. Han forventer således markant vækst i antallet af britiske overnatninger i Aarhus allerede inden for de første seks måneder efter rutens åbning. 

Det er anden gang inden for kort tid, at easyJet vælger Aarhus som destination for en ny ruteåbning. Således åbner til september en rute mellem Aarhus Airport og Berlins Tegel Airport. Det er første gang, at Europas næststørste lavprisselskab er at finde i Vestdanmark, og meget kunne altså tyde på, at selskabet har valgt at etablere sig i Aarhus.

Departures
SMS Date Airlines Flight no. to time  Status
ARRIVALS
SMS Date Airlines flight no. From     time  status

Udvalgte one-stop

Direkte