Nyheder

Aarhus Airport lander årets 3. nye rute

08-02-2017


Der er vokseværk i Aarhus Airport, som for tredje gang præsenterer en ny rute med åbning i 2017 til en europæisk storby. Denne gang polske Gdansk via Ryanair.

Antallet af destinationer fortsætter med at vokse i Aarhus Airport. I dag offentliggør lufthavnen således en ny rute til polske Gdansk, som går i luften fra oktober med to ugentlige flyvninger via Ryanair. Senest har Aarhus Airport offentliggjort nye ruter til henholdsvis Prag og Malaga – ligeledes med åbning i 2017 – og lufthavnsdirektør Peter Høgsberg ser udviklingen som en reaktion på, at der er faldet ro omkring lufthavnens fremtid. 

”Efter en længere lokal diskussion ligger placeringen af Aarhus Airport nu fast, og dermed kvitterer flyselskaberne med et langt større villighed til at forbinde sig med lufthavnen. Aarhus og Østjylland er under alle omstændigheder et interessant område for mange destinationer og selskaber, og efter en periode med uvished er det nu blevet markant lettere at indgå aftaler om nye ruter. Det lover rigtig godt for fremtiden i forhold til at skabe endnu flere rejsemuligheder til og fra Østjylland,” siger Peter Høgsberg. 

Ruten mellem Aarhus og Gdansk er særligt interessant for de mange tusinde polakker, som bor og arbejder i Østjylland og Nordjylland. Derudover er det ukendt for mange, at erhvervstrafikken mellem Aarhus og Gdansk i forvejen er blandt de største i Østjylland, hvorfor en direkte flyrute mellem de to byer selvsagt vil være en fordel for mange virksomheder. 

Endeligt er turismen i Gdansk vokset betydeligt de senere år, særligt fra Skandinavien. Det skyldes ikke mindst, at Gdansk er placeret i et område med et meget varieret turismetilbud kaldet Trebyen, som udover Gdansk indeholder badebyen Sopot og havnebyen Gdynia. Trebyen er på størrelse med Storkøbenhavn og indeholder blandt andet et rigt kultur- og natteliv, gode shoppingmuligheder samt en stolt maritim historie og en smuk gammel bydel i Gdansk. Peter Høgsberg forventer, at turismen i Aarhus ligeledes vil nyde godt af den direkte forbindelse mellem Gdansk og Aarhus, blandt andet som følge af Aarhus’ status som Europæisk Kulturhovedstad. 

Ruten mellem Aarhus og Gdansk åbner i oktober, mens ruterne Aarhus-Prag og Aarhus-Malaga åbner i henholdsvis marts og juni. Alle de tre nye ruter støtter op om Aarhus Airports ambition om at forbinde Østjylland med populære storbyer i Europa. Den nye rute til Gdansk opererer med billetpriser fra 149 kroner.  

(Pressemeddelelse udsendt d.d.)

Departures
SMS Date Airlines Flight no. to time  Status
ARRIVALS
SMS Date Airlines flight no. From     time  status
Rejsemål direkte fra Aarhus Airport

Udvalgte one-stop

Direkte