Nyheder

Aarhus Airport: Ny bestyrelse

10-02-2017


Bestyrelsesformand Torben Boldsen har sammensat et specialudvalgt hold af bestyrelsesmedlemmer, som vil sende Aarhus Airport ud på en moderniseringskurs.  

Den overordnede plan ligger allerede klar. Den nye bestyrelse i Aarhus Airport skal arbejde for henholdsvis at skaffe flere ruter til lufthavnen, at lægge strategien for en ombygning og modernisering af lufthavnen og på længere sigt at sørge for sorte tal på bundlinjen. 

”Det er et stort ansvar, at borgmesteren i Aarhus har bedt mig om at designe min egen bestyrelse ud fra de kompetencer, som jeg mener, at en lufthavnsbestyrelse skal have. Det har jeg nu gjort, og det er min klare overbevisning, at det nye hold besidder så mange forskellige kompetencer, at bestyrelsen vil være i stand til at give Aarhus Airport et markant løft og drive lufthavnen meget professionelt,” siger bestyrelsesformand Torben Boldsen. 

Han henviser i den forbindelse til, at borgmester Jacob Bundsgaard har ønsket en ny bestyrelse, der modsat tidligere ikke indeholder politikere. Aarhus Kommune ejer mere end 90 procent af aktierne i Aarhus Airport, mens Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune sidder på de øvrige aktieposter. 

Blandt de nye medlemmer i bestyrelsen er Terje Wammen, direktør og medejer i Epinion, som beskæftiger sig med markedsanalyser. Epinion foretager blandt andet markedsundersøgelser for en række internationale lufthavne, hvorfor Terje Wammen besidder stor viden om lufthavnsdrift.  

De øvrige bestyrelsesmedlemmer tæller Ole Wieth Christensen, som træder om bord med en solid erfaring inden for ruteudvikling i bagagen. Ole Wieth Christensen er således ansat som ruteudviklingschef for Swedavia, der driver 11 lufthavne i Sverige, ligesom han har en fortid som ruteudviklingschef i Københavns Lufthavne. Økonomiperspektivet bliver varetaget af Ole Bak, som blandt andet er tidligere adm. direktør i Djursland Bank. Endeligt tiltræder Jens Stausholm, som er stifter og ejer af medievirksomheden JS World Media og har stor erfaring inden for salg og marketing. 

Eneste genganger fra den tidligere bestyrelse udover Torben Boldsen er Peer Kristensen, som er direktør i Visit Aarhus. Hans kompetenceområde vil i særlig grad være en stor viden om mulige fremtidige destinationer for Aarhus Airport.  

Den nye bestyrelse i Aarhus Airport mødes første gang den 2. marts, hvor det vigtigste punkt på agendaen bliver godkendelse af den nye forretningsplan for lufthavnens fremtid. Forretningsplanen skal efterfølgende godkendes af EU, inden Aarhus Kommune kan investere massivt i lufthavnen.

(Pressemeddelelse udsendt d.d.).

AFGANGE
SMS Dato Flyselskab Flynummer Til Tidspunkt Bemærkning
ANKOMSTER
SMS Dato Flyselskab Flynummer Fra Tidspunkt Bemærkning

Udvalgte one-stop

Direkte