Tyskland

Berlin

Ich bin ein Berliner

Country

Tyskland

Flight time

1 time 15 minutter

Language

Tysk

Season

Hele året

Currency

Euro

Time difference

Ingen

Airport

Berlin Brandenburg Airport Willy Brandt

AAR

BER

Monday

Tuesday

Wednesday

Thursday

Friday

Saturday

Sunday

Top 3 – Berlins highlights

Som alle andre storbyer har Berlin ikoniske bygninger og steder,  man bare SKAL tage en selfie foran. Glem ikke

  • Brandenburger Tor
  • Berliner Fernsehturm – med besøg i den roterende restaurant
  • Reichstag – med besøg i glaskuplen

Berlins hippe og klassiske bydele

Hvilken bydel berlinerne selv synes er hippest skifter jævnligt, men i øjeblikket er det til eksempel Neukölln, hvor især unge kunstnere slår sine folder, nye butikker og spisesteder åbner, og du kan mingle med de smarte berlinere. Ligesom Kreuzberg og Wedding bebos bydelen af mange etniciteter, hvilket sætter sit præg på gadebilledet i form af et stort udbud af etniske madtilbud og indkøbsmuligheder. Berlin består af 12 distrikter og 96 bydele, så det skulle være til at finde noget til enhver smag. Her er en forsmag på fire populære bydele.

Berlin Forecast

Kreuzberg

Bydelen Kreuzberg er Berlin i en nøddeskal. Det er en af byens mest farverige, populære og multikulturelle områder. Bydelen rummer i området omkring “Kotti”, U-bahnstationen Kottbusser Tor, den største tyrkiske enklave uden for Tyrkiet, og det sætter sit tydelige præg på gadebilledet. Her får du de bedste dönerkebab. Langs populære Bergmanstrasse i den mere mondæne del af Kreuzberg ligger hyggelige caféer, restauranter og secondhand-butikker side om side med legepladser og fine gallerier.

(Foto: Tupungato / Shutterstock.com)

Charlottenburg

Er man mere til elegante boulevarder, parker og shopping-gallerier er Charlottenburg nok det mest ”posh” kvarter i Berlin. Charlottenburg er bydelen, hvor Berlins bedre borgerskab og de eksklusive mærkevarebutikker bor. Her er masser af spændende butikker, cafeer og restauranter. Berlins mest kendte shoppinggade, snor sig igennem Charlottenburg og byens åndehul, Tiergarten, trækker masser af berlinere ud med picnickurven. I Charlottenburg ligger nogle af Berlins store attraktioner – Gedächtniskirche, Olympiastadion og Schloss Charlottenburg.

Mitte

Bydelen Mitte omkranser byens historiske centrum, Museumsinsel, hvor du finder flere museer, end man kan nå at se på en hel weekend. Her ligger også de store udenlandske kaffekæder og trendy mærkevarebutikker samt et utal af natklubber, caféer, restauranter, butikker og hoteller. Her kan du spadsere fra Brandenburger Tor ad af den smukke boulevard Unter den Linden til Berliner Dom. Videre ad Karl Liebknecht Strasse til Alexanderplatz med Berlins ikoniske fjernsynstårn.

Friedrichhain

Det er Berlins mindste bydel, som bærer stadig synligt præg af en broget BZ-historie og viser en mere rå og alternativ side af byen. Beliggende i det gamle Østberlin med massevis af små indiebutikker og de vilde technoklubber, som Berlin er kendt for. Her bor mange studerende, og områdets mange barer og natklubber sørger for et festligt natteliv. I bydelen finder du den smukke Oberbaumbrücke, imponerende Karl-Marx- Allee og en af Berlins store turistattraktioner, East Side Gallery, bestående af 118 grafitti-kunstværker på en lang rest af Berlinmuren.

Kribler det i dig for at komme afsted?
Book din billet med easyJet

Find billetter