Gotland, Sverige

Visby

Land

Sverige

Flyvetid

1 time 15 minutter

Sprog

Svensk

Sæson

Sommer

Valuta

Svenske kroner

Lufthavn

Visby Lufthavn

AAR

VBY

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lørdag

Søndag

En historisk handelsby fra vikingetiden med en berømt have

Gotland er kendt som sølvskattenes ø, da der ingen andre steder i verden er fundet ligeså mange sølvskatte fra vikingetiden. Særligt i Visby, hvor du også kan få lov at se en lille del af af dem på Gotlands museum i byen. Øen var knudepunktet for vikingetidens handelsruter til bl.a. Hedeby i Slesvig, Kiev i Ukraine mv.

Visby emmer af levn fra middelalderen, og du kan for alvor mærke fortidens vingesus, når du går en tur i og omkring byen. Følg blot de brostensbelagte gader, der snor sig gennem byen og besøg kirken fra det 13. århundrede. Husk også at sætte tid af til at spadsere gennem den berømte botaniske have, hvor du kan nyde den smukke natur.

Vusby bymur

Bymuren om Visby

Du kan se den imponerende 3,4 km lange bymur med intet mindre end 27 tårne, der snor sig beskyttende om byen. Den velbevarede mur blev opført i slutningen af 1200-tallet. I dag kan du opleve bymuren i sin fulde længde ved at gå ad grusstien, som løber langs muren.

Den første uge i august kan du få hele middelalderoplevelse, når Visby middelalderfestival afholdes med alt fra middelaldermarked, teater, kurser, ridderturneringer og en historiske vandringer gennem den gamle middelalderby. Festivallen byder deltagere velkommen fra hele Europa.

Visbys gader Gotland

Hyggelige små gader

Visby er en af de bedst vedligeholdte middelalderbyer i Skandinavien hvilket ses tydeligt, når man tager en spadseretur gennem den gamle bydel. Du vil møde hyggelige små gader med blomster og huse i forskellige farver – lidt ligesom i Ebeltoft eller på Møllestien inde i Aarhus.

Byen emmer af handelsby idyl og mens du alligevel går ad de brostensbelagte gader, skal du ikke snyde dig selv for at besøge Visbys mange små butikker, der sælger kreationer fra lokale kunstnere, der bor på Gotland.

BRA crew står ved fly og vinker

BRA - Braathens Regional Airlines

Braathens Regional Airlines (BRA) er et flyselskab, der dækker hele Skandinavien. De tilbyder flyvninger til mere end 15 destinationer i Sverige og Norge. BRA fokuserer på høj kundeservice og en bekvem rejse for alle gæster.

Selskabet har konkurrencedygtige priser og en nem bookingproces, så du kan planlægge din rejse uden stress. Hvis du vil opleve Skandinavien og dens smukke natur og byer, er BRA det perfekte flyselskab for dig.

Find din billetter til din rejse her

Bliv inspireret
og modtag nyheder