Spanien

Gran Canaria

Ét af danskernes mest yndede vinterrejsemål

Land

Spanien

Flyvetid

5 timer 40 minutter

Sprog

Spansk

Sæson

Hele året

Valuta

Euro

Tidsforskel

+1 time

Lufthavn

Las Palmas Airport

AAR

LPA

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lørdag

Søndag

Evigt skønne Gran Canaria - for store og små

Det er ikke svært at forstå, hvorfor så mange vælger at rejse tilbage til Gran Canaria. Ud over et behageligt klima året rundt byder øen blandt andet på fine strande, komfortable hoteller, varieret shopping, et bredt udbud af restauranter og natteliv samt gode golfbaner. Øen byder også på bølgende sandklitter i Maspalomas over golfbaner i Costa Meloneras til storbypuls i Las Palmas.

Bølgende sanddyner så langt øjet rækker

I den vestlige ende af Playa del Inglés ligger byen Maspalomas, der også er en livlig by med en fin promenade, flere grønne pladser og parker og desuden byder på et stort udvalg af spisesteder, caféer, butikker og forlystelser. Et besøg i den 10 kilometer lange og gigantiske sanddyne, Dunas de Maspalomas, der strækker sig over 4 km2, er en miniudgave af Sahara. Her er der mulighed for at vandre eller ride på kamel, og området er meget smukt og i konstant bevægelse. Uden for Maspalomas finder man også øens bedste golfbane.

Puerto Rico

Puerto Rico, som betyder rig havn, var oprindeligt kendt for sin produktion af tomater. I dag er byen et yndet rejsemål for gæster, der søger sol og varme, og er desuden blevet Gran Canarias sejlsportsmekka med lystbåde, mulighed for dybthavsfiskeri og vandsport. Hotellerne i byen er fordelt på to bjergsider, hvilket ofte giver en flot udsigt fra hotellets område, og selve Puerto Rico by er beliggende nedenfor. Her findes der masser af spisesteder og forlystelser for hele familien. Amadores stranden i den vestlige del af Puerto Rico er speciel populær, da den har kridhvidt sand importeret fra Caribien. Fortsætter man længere vest på kan et besøg i byen Puerto de Mogán anbefales, og byen er da også kendt under tilnavnet ”Lille Venedig” grundet sine mange kanaler og smukke broer. Byen har også et marked, som er værd at besøge.

Gran Canaria Vejrudsigt

Tag ud i det blå

Èn af de ting, som gør Gran Canaria helt unik er, at du kan opleve hele fire forskellige klimazoner på øen, som ellers ikke er større end Djursland. Lej en bil eller tag med på en udflugt, så du også oplever den bjergrige side af øen. Besøg et lokalt marked og smag på lokale mandler, forskellige slags oste – f.eks. kaktusosten – og den kanariske mojosovs.
Du kan også gå en lille tur i Gayadeque-dalen, hvor øens første beboere kom til og bosatte sig i grotter i bjergene, eller besøge en lokal Aloe Vera plantage, hvor du har mulighed for at se, hvordan man arbejder med aloe vera planten, som er et kendetegn for de kanariske øer.

Poema del Mar Aquarium og dybhavsfiskeri

Det gigantiske akvarium Poema del Mar er et af Gran Canarias mest populære attraktioner – en fortryllende verden under havoverfladen med både fisk og havpattedyr foruden en introduktion til verdenshavenes unikke flora og fauna.
Dybhavsfiskeri er en aktivitet for alle, der kan lide spænding og fiskeri. Du vælger selv, om du vil fiske eller blot tage med og nyde en dag på havet. Med lidt held ser du også delfiner undervejs.

Er du klar til sol og varme?
Book din næste rejse til Gran Canaria med Spies Rejser

Find billetter

Bliv inspireret
og modtag nyheder