Sverige

Gøteborg

På kanten af Skærgården

Land

Sverige

Sprog

Svensk

Valuta

Svenske kroner

Tidsforskel

Ingen

Lufthavn

Landvetter

Via

Stockholm

AAR

GOT

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lørdag

Søndag

Besøg Gøteborg med Braathens Regional Airlines.

Sveriges second city

Gøteborg er Sveriges næststørste by og efter kun 40 minutter i luften, lander du i en by, som har meget at byde på. Både gastronomisk, sightseeing-mæssigt, shopping samt den afslappede stemning, der hersker.

På kanten af skærgården

Gøteborg byder på en smuk skærgårdsnatur og et centrum med små specialbutikker, gallerier, restauranter, caféer og hyggelige konditorier. Byen er ofte vært for større arrangementer som koncerter, store sportsbegivenheder, festivals, m.v. og er bl.a. kendt for Liseberg – Nordens største forlystelsespark – og sit meget omfattende kulturliv.

Kaffespots og nichebutikker

Haga-kvarteret, der grænser op til de gamle bastioner omkring den indre by, er blandt Gøteborgs ældste kvarterer. I 1970erne var Haga et slidt arbejderkvarter som kommunen ville rive ned, men protester ændrede tingene. Kvarteret blev byfornyet og er i dag en idyllisk bebyggelse med flotte huse og et hav af nichebutikker, der sælger alt fra vintage ting til designertøj og interiør. I øst støder Haga op til Vasastaden, og i vest til Linnéstaden – begge med charmerende forretningsstrøg med gode spisesteder og små forretninger. Besøg også det antikke badested Hagabadet fra 1876, som byder på forskellige bassiner til motion og afslapning foruden sauna og mulighed for massage og spa.
I sidegaderne omkring Kungsportsavenyen finder du alle mainstream butikker samt nogle få unikashops, mens Vasastaden, som er et rigtigt hyggeligt kvarter i Göteborg, huser en masse blandede butikker, caféer og kaffespots.

Gøteborg Vejrudsigt

Botanik og Nordens største forlystelsespark

Gøteborgs botaniske have (Göteborgs botaniska trädgård), er den største botaniske have i Sverige og anses for at være en af de fineste i Europa. Haven er 175 hektar stor, hvoraf de 40 hektar rummer planter, i alt 16.000 arter.
Hvis du er mere til haver med gynger og karusselleer, skal du besøge forlystelsesparken Liseberg, som er Nordens største og ligger midt i Gøteborg. Lisebergs børneaktiviteter kan besøges april-oktober samt i måneden op til jul.

Oplev skærgården lige uden for Gøteborg

Tag på tur i Gøteborgs skærgård. Havet, klipperne, husene i skærgården og de mange både er en oplevelse i sig selv. Der er passagerfærge fra Saltholmen til den sydlige skærgård med de bilfri øer.
Fæstningen Elfsborg (Älvsborg) ligger på en ø i skærgården ved Göta Älvs munding lige uden for Gøteborg. I 1500-tallet, hvor Halland mod syd og Bohuslän mod nord hørte til Danmark-Norge, havde Sverige kun adgang til Kattegat via en smal landtange ved Elfsborg, og fæstningen var krigsskueplads ved flere af konflikterne mellem landene i 1500- og 1600-tallet. Der er guidede bådture ud til fæstningsøen.

Er du klar til skandinavisk storbyferie?
Book din næste rejse til Gøteborg

Find billetter

Bliv inspireret
og modtag nyheder