Danmark

Bornholm

Østersøens alsidige perle

Land

Danmark

Flyvetid

1 time 5 minutter

Sprog

Dansk

Måned

Juni
Juli
August

Valuta

Danske kroner

Tidsforskel

Ingen

Lufthavn

Bornholms Lufthavn

AAR

RNN

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lørdag

Søndag

Magiske Bornholm

Østersøens perle er et ekstraordinært Ø-paradis. Bornholm er meget mere end Hammershus, rundkirker og røgerier. Der er så mange spændende seværdigheder at se på Bornholm, men vi har fundet nogle hidden gems og oplevelser, som du ikke må gå glip af.

De fire søer

De fleste har hørt om Opalsøen, men kender du de tre andre – Gamle Dam, Krystalsøen & Hammersøen? Opalsøen har fået sit navn på grund af sin smukke grønne farve. Ved siden af Opalsøen ligger Hammersøen i en sprækkedal. Hammersøen siges at være Danmarks eneste bjergsø med en beliggenhed 8 meter over havet. Krystalsøen lever fint op til sit navn, der er smukt og stille og de omkringliggende træer spejler sig i vandet. Gamle dam ligger inde imellem stien til opalsøen og krystalsøen.

Foto: ©Stefan Asp

Svartingedalen og Døndalen

Svartingedalen

Hvis du vil opleve en rigtig naturperle, der får én til at tænke på Ringenes Herre, så tag til Svartingedal. Den er en sprækkedal med stejle klippesider, rigt fugleliv og en skovbund, der er dækket af de smukkeste anemoner om foråret. I denne eventyrlige dal kan du se den store klippeblok ’Jættebolden’, som siges at være at kastet af en jætte. Døndalen er i samme liga.

Foto: @et_nyt_kapitel

Bornholm på mountainbike

Bornholm har udviklet sig til et sandt mekka for MTB-entusiaster. Øen er kendt for sit helt særlige terræn og de udfordringer, du får som MTB-cyklist, hvor klipper og rødder giver køreoplevelsen en ekstra dimension. De byggede og markerede spor gør flittigt brug af Bornholms naturlige features, men du vil også opleve at mange af de ikke-markerede spor har en særlig Bornholmsk signatur. Flere lokale virksomheder og mountainbikekørere arbejder på at gøre Bornholm til en af de bedste MTB destinationer i Norden.

Foto: ©Nicolas Jægergaard

Bornholm Vejrudsigt

Er du klar til at opleve Danmarks eneste klippeø?
Book din tur til Bornholm med DAT

Find billetter

Bliv inspireret
og modtag nyheder