COVID19 Rejseregler


REJSEREGLER GRUNDET COVID19

UDREJSE FRA AARHUS AIRPORT

Når du rejser, er der en række ting, du skal være opmærksom på grundet covid-19. I lufthavnen skal der fortsat bæres værnemidler af alle. Det gælder både rejsende og lufthavnspersonale (på nær i Told og Politi). Kravet gælder også om bord på flyet.

I Aarhus Airport bærer vores medarbejdere visir og handsker. Det har vi valgt, så vi stadig kan give dig et smil med på rejsen. Nogle steder er der adskillelse med plexiglas, og her er der ikke krav om værnemidler.

Personalet hos flyselskaberne bærer enten mundbind/ ansigtsmaske eller visir.

Som rejsende skal du bære mundbind/ ansigtsmaske - fra du træder ind ad indgangsdøren, under hele flyvningen og til du forlader din ankomstlufthavn (læs om korrekt brug af mundbind/ ansigtsmaske nedenfor). Du må ikke benytte alternative løsninger som tørklæder, halsedisse eller lignende. Du kan medbringe dit eget mundbind eller købe et i passagerservice. Det koster 10 kr.

Det er kun personale, myndigheder og passagerer med gyldig billet, som har adgang til lufthavnens indendørsområder. Vi beder derfor alle passagerer om at sige farvel til ledsagere uden for lufthavnen, ligesom pårørende eller venner, som skal hente en rejsende, skal byde velkommen uden for lufthavnsbygningen og altså ikke gå ind i ankomsthallen.

I Aarhus Airport følger vi sundhedsmyndighedernes generelle anvisninger, og vi anbefaler, at du gør det samme. Bliv hjemme, hvis du føler dig syg, vask hænder ofte og gør, hvad du kan, for at holde afstand i lufthavnen, inkl. i køer ved check-in, i sikkerhedskontrollen og ved gaten.

Charterrejser: I relation til charterrejser anbefaler vi, at du holder øje med din rejsearrangørs hjemmeside, som løbende vil bliver opdateret med rejseregler for de pågældende destinationer. Retningslinjer i forbindelse med charterrejser​​​.

Rigtig god rejse!


INDREJSE TIL AARHUS AIRPORT

Personer, som rejser indenrigs, skal ikke testes ved indrejse.

Personer, som ankommer fra udlandet til Danmark med fly, skal have foretaget en antigen- eller PCR-test for covid-19.

Når du ankommer til Aarhus Airport fra udlandet, vil du blive modtaget af Passagerservice, som tjekker, om du har et gyldigt coronapas. Hvis du ikke har det, vil du blive guidet til teststationen i Aarhus Airport, hvor du kan få foretaget en quicktest. 

Kravet om test gælder ikke for følgende:

  1. Børn under 15 år.
  2. Personer, der af medicinske årsager ikke bør få foretaget en antigentest for covid-19.
  3. Personer, der som følge af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke bør få foretaget en antigentest for covid-19.
  4. Personer, der tidligere har været smittet med covid-19 inden for et nærmere bestemt tidsrum.
  5. Danske statsborgere, der er vaccineret for covid-19.
  6. Personer, der er vaccineret for covid-19, som har fast bopæl i et EU- eller Schengenland, OECD-land eller i et land, som på indrejsetidspunktet er gult eller grønt og har gennemført vaccinationen i et EU- eller Schengenland, OECD-land eller i et land, som på indrejsetidspunktet fremstår som gult eller grønt.
  7. Personer, der udgør aktiv eller passiv besætning på et fly.

Velkommen til Aarhus!


Departures
SMS Date Airlines Flight no. to time  Status
ARRIVALS
SMS Date Airlines flight no. From     time  status

Udvalgte one-stop

Direkte