Rom

ROM​

​Er Colosseum også på din 'bucket list'? Eller drømmer du om at slentre rundt i de romantiske gader og måske kaste en mønt i Trevi-fontænen? Nu kan du flyve direkte til 'Den Evige Stad' hver lørdag med SAS ​ fra  d. 13/4-29/6 og igen fra d.  31/8-19/10-2019.

> Ja tak lad mig finde flybilletter til Rom​​

7 ting - du (måske) ikke vidste om Rom

Rom er i særlig grad kendt for sin storslåede historiske fortid, og attraktionerne ligger da også nærmest side om side som perler på en snor. Colosseum, Trevi-fontænen, Den Spanske Trappe, Peterskirken, Vatikanmuseet, Det Sixtinske Kapel, Forum Romanum, Piazza Navona, Trastevere-kvarteret og Pantheon-templet… Dertil kommer naturligvis indlysende ’godbidder’ som pizza, pasta og gelato. Rigtig mange af os har nok besøgt Rom på et tidspunkt i livet og har en god fornemmelse af, hvad byen har at byde på. Men her er 7 ting, du (måske) ikke vidste om Rom?

  1. Rom har mere end 20 broer over Tiberen – en detalje, der er værd at udforske nærmere, hvis man er interesseret i historie, arkitektur og en lidt anderledes dags-agenda for oplevelserne. 
  2. Hver dag kaster folk fra hele kloden mønter i Trevi-fontænen for ”et glædeligt gensyn med Rom” – en tradition, der stammer fra filmen ”Kærlighedsfontænen” (1954). Men hvor mange penge bliver det mon til, når man summerer op? Efter sigende omkring 3000 euro. Om dagen! Svarende til op imod 10 millioner kroner om året! Pengene samles sammen hver dag – og gives til velgørenhed.
  3. En overset attraktion er Roms markeder, hvor man ud over æbler, løg, oliven, pølse og ost også kan finde pasta i alle afskygninger. For eksempel pasta med kakao, striber eller chili.
  4. Der var noget renere og mere hygiejnisk indrettet på de offentlige, vandskyllende toiletter i det antikke Rom end de fleste andre steder på den tid - og også langt senere. Faktisk skal man helt frem til slutningen af 1800-tallet og de vandskyllende klosetter, før man finder noget af tilsvarende standard.
  5. Ifølge myten blev Rom grundlagt af tvillingerne Remus og Romulus. De var børn af en kongedatter og krigsguden Mars, men blev opfostret af en hunulv.
  6. Gaden Via Vittorio Veneto var Roms svar på Hollywood i 1950’erne. Gadens liv inspirerede Fellini til at skabe filmklassikeren ”La Dolce Vita” (da. ”Det søde liv”) fra 1960, hvor journalisten Marcello lever blandt jetsetterne i Rom. Hans mål er at skrive seriøse artikler, men i stedet bliver han forført af deres dekadente livsstil. Filmen er bl.a. kendt for den berømte scene, hvor Anita Ekberg i rollen som Sylvia ’bader’ i Trevi-fontænen.
  7. Cirka en time i bus eller tog øst for Rom ligger Villa D’Este i den lille by Tivoli. Renæssancevillaen og dens have kan være et dejligt afbræk fra bilerne, støjen og de mange turister inde i Rom. Går man en tur i parken, opdager man hurtigt, hvorfor den har inspireret landskabsarkitekter over hele kloden igennem århundreder. Fontæner, springvand, planter, træer og buske – så smukt anlagt, at det næsten gør ondt.

Lyst til at (gen-)opleve Rom? Så book flybilletter til den italienske hovedstad med SAS – direkte fra Aarhus Airport. 

> Ja tak lad mig finde flybilletter til Rom

​Spis din vej gennem Rom

"Jamen alle ved jo at pizza og pasta er italiensk og jeg spiser det så tit herhjemme - bør man ikke prøve noget andet, når man nu er der?"  Svaret er: "Joeh,..men NEJ"

Selvfølgelig skal man udforske nye smagsoplevelser, men der er en række klassikere, du ikke må gå glip af - tro os, du kommer ikke til at fortryde det!  

1. Pasta Carbonara​

En af de helt store klassikere er selvfølgelig pasta, og hver eneste beværtning med respekt for italiensk mad hvis da også have en  

2. Pizza al taglio

3. Gelato

4. Aperol Spritz

5. Espresso og Maritozzi

6.Saltimbocca

Departures
SMS Date Airlines Flight no. to time  Status
ARRIVALS
SMS Date Airlines flight no. From     time  status

Udvalgte one-stop

Direkte