Øl

​ER ØL DET NYE VIN?

På verdensplan kan den første brygning af øl efter sigende dateres mere end 10.000 år tilbage. Danmarks historie med øl er noget kortere, om end danskerne bestemt også har en lang tradition af både brygning og nydelse af øl. Alligevel skal man ikke mere end et par årtier tilbage, før det var svært at finde andet på hylderne end den traditionelle pilsnerøl, som alle kender – men sådan er det ikke længere!


ØL-GASTRONOMIEN BLOMSTRER

Trenden er nemlig at ølkulturen ’gastronomiseres’, som det kaldes, fordi den ellers relativt standardiserede og lettilgængelige vare bliver en specialvare, man kan nørde i, udforske og endda samle på.  Nørder man i øl-gastronomien, er det altså ikke målet at åbne en flaske og lægge hovedet tilbage. I stedet er målet at vide noget om øllet, og nyde den ekstra indsats der er lagt i brygningen, og ikke mindst at sætte ord på smagsoplevelsen - præcis som man kender det fra den klassiske vinsmagning.

Og de populære gyldne dråber kan da også meget andet end ’bare’ at være enten den folkekære ’håndbajer’ med gutterne, et glas godt øl til frokostbordet eller et stort dugget plastikrus med fadøl til en kamp på Aarhus stadion.

 AARHUS ER MED HELT FORREST

I dag findes der utallige versioner af den populære drik, endda så mange at man næsten ikke kan komme på en smagsvariant, som ikke kan findes, hvis man er villig til at lede lidt efter det. I en by som Aarhus kan man helt sikkert finde både specialbutikker og supermarkeder med imponerende udvalg. Ofte vil man kunne finde alt fra søde udgaver som hindbær, chokolade, fersken til mere pikante smagsvarianter som chili, lakrids, koriander og røgsmag. Er man øl-entusiast i Aarhus, er der rige muligheder for at udfordre sin indre øl-nørd både på barer, cafeer, restauranter og i detailhandlen. Prøv med næsten garanteret succes Aarhus’ specialiserede ølbarer såsom Fermentoren i Nørregade og Mikkeller Bar i Jægergårdsgade, hvor bartenderne med garanti kan dele både fakta om øllens oprindelse og indhold og dertil anbefale hvilke typer, man bør prøve og ikke mindst hvorfor.

VERDENS UKRONEDE ØL-HOVEDSTAD – münchen!

Skal man derimod kombinere sin entusiasme for øl med en lyst til at udforske verden, må man ikke snyde sig selv for et besøg i en af verdens højborge for ølbrygning – München. Den populære storby har et udvalg af kvalitetsøl og en særlig øl-stolthed, som de fleste destinationer vil have svært ved at toppe. Ikke mindst under den verdensberømte 'ølhøjtid' Oktoberfest  en yderst velegnet turistdestination for enhver, der kan nyde et godt glas øl – hvad end man er øl-gastronom eller blot traditionel livsnyder. Skål?!

Flyv med SAS til direkte europas ukronede ølhovedstad Müncen tirsdage, torsdag og søndage > find billetter

AFGANGE
SMS Dato Flyselskab Flynummer Til Tidspunkt Bemærkning
ANKOMSTER
SMS Dato Flyselskab Flynummer Fra Tidspunkt Bemærkning

Udvalgte one-stop

Direkte