Manchester

Citybreak, Shopping, business eller mandehørm?

En direkte rute til Manchester har længe været efterspurgt af østjyderne - og med god grund!  Udover selvfølgelig at være den stolte hjemstavn for to fodboldhold i topklasse, og et verdenskendt LGBT+ community, så tilbyder byen alt fra kunst, spøgelsesture, stor gastronomi, billig street food, comedy, shopping, historie, chinatown, gotisk arkitektur til pride festivaller og skæv kunst. 

SAS flyver direkte mellem Aarhus og Manchester mandage, onsdage og fredage - skal du med?

>Ja tak lad mig finde priser på billetter til Manchester allerede nu!

SHOPPING

Besøgende rejser fra hele verden for at shoppe i Manchester - og man forstår godt hvorfor! Er man til de store high-street-mærker, finder man helt sikkert shoppelykke steder som Exchange Square og Market Street. Er man til at finde alt på ét sted, så bør man besøge storcentre såsom Intu Trafford og Manchester Arndale, hvor man med garanti kan få stillet sin 'mainstream-shoppelyst' og finde noget for en hver pengepung. 

Er man til de klassiske britiske stormagasiner, finder man selvfølgelig alle de store såsom Debenhams, Marks and Spencer og Selfridges. For de helt eksklusive modevarer bør man besøge boutique-distrikterne omkring Spinningfields, New Cathedral Street og King Street. Modsat kan man garanti finde de helt billige outlet-fund hvis man besøger Cheshire Oaks Designer Outlet, køb fx billige sneakers, jeans og solbriller

FODBOLD og mandehørm

Manchester er en oplagt destination for herreturen, hvor de gamle venner samles et par dage til ren mandehørm. Og siger man Manchester, må man også sige fodbold, også selvom man måske ikke normalt er den store fodboldentusiast. Byen huser da også hold i absolut verdensklasse Manchester United​ og Manchester City​ så det er svært ikke at lade sig imponere at byens egen fejring af sine fodboldtalenter.

Og mon ikke gutterne også kan klare en aften med stand-up og comedy? Besøg det legendariske Frog & Bucket​ hvor mange britiske talenter har startet deres karriere. Her kan man (næsten) med garanti få trænet lattermusklerne imens man nyder den overraskende intime atmosfære over et stykke uformel pizza - og mon ikke også et par iskolde pints?​​​

Gotik, MYSTIk og horror ​​

  

Manchester er kendt for storslået gotisk arkitektur ikke mindst i form af den populære seværdighed John Rylands Library og det på alle måder imponerende Manchester Cathedral

Er du til gotik og mysterier, så vil du føle dig underholdt i Manchester.  I partnerskab med Manchester Metropolitan University udfoldes Manchesters mysterier i Haunt Manchester som dækker over alt det alternative og mystiske fra byens gotiske arkitekturgrufulde historier om kirkegårde, alternative opfattelser og fortællinger om gys, gru og overtro og spøgelsesture ved nattetid. 

MYSTISKE OG GOTISKE EVENTS

LGBT+

Har man ikke været i Manchester, kan man blive fristet til at have den fordom, at en af verdens absolutte fodboldhovedstader kendt for en meget stærk fankultur, måske ikke på samme tid har plads til at være med forrest i forhold til LBGT? Men der bliver de fleste overrasket! Manchester kalder tværtimod sig selv for 'one of the world’s leading gay-friendly cities​'​ - og ikke uden grund! Mest tydeligt er måske at byen har en hel bydel med det officielle navn Gay Village. 


GAY VILLAGE
  

Gay Village​ er lokaliseret omkring Manchesters måske smukkeste kanal, Rochdale Canal, ​hvilket kun gør bydelen endnu mere værdig til en slendretur. Leder du efter underholdning skal du dog heller ikke lede længe, for barer og restauranter ligger side om side og byder velkommen til alt fra vilde kostumefester til English Tea eller afslappende pints​. Vil du opleve denne helt særlige bydel?  Bare følg regnbueflagene - så finder du den!


PRIDE OG EVENTS 

  • ​Den årlige Manchester Pride​ er en af de største i UK, varer traditionelt 4 dage, og ligger i forbindelse med den Britiske 'August Bank Holiday', derfor vil Manchester i 2019 eksplodere af kærlighed og glimmer fra d. 2-5. august.
  • Sparkle​ 12-14 juli 2019
  • ​Great British Bear Bash​ 2-6 maj 2019 


Departures
SMS Date Airlines Flight no. to time  Status
ARRIVALS
SMS Date Airlines flight no. From     time  status

Udvalgte one-stop

Direkte