5 ting du skal spise på Algarvekysten

​Smag på Algarve

Hvad enten du vælger Faro, Albufeira, Lagos eller en helt fjerde by på kysten, så har de alle det til fælles, at de har fantastisk lækker mad! Portugisisk mad og vin er lidt mindre kendt end områdets øvrige køkkener såsom det spanske, franske og italienske – men mange af de skønne smagsnuancer går igen såsom olivenolie, hvidløg og vin går igen sammen med en stærk fokus på kvalitetsråvarer, ikke mindst fisk, skaldyr og lækre pølser 

5 LÆKRE SAGER MAN MED FORDEL KAN NYDE, NÅR MAN ER PÅ FERIE PÅ ALGARVEKYSTEN

1. Grillede sardiner Nogle gange er det de mest simple ting, der imponerer mest. Sardiner lyder for de fleste danske ører lyder som en noget sofistikeret spise, som man i meget små doser måske kan indtage til den helt rigtige ret. I Portugal finder man dem modsat alle steder – og direkte fra havet! Man finder dem ofte syde på en grill lavet af olietønder, og derfra kan man nyde dem direkte eller med lidt salt, citron og olivenolie. Det er en himmelsk oplevelse langt fra den, man får når man åbner dåsen nede fra supermarkedet.

2.Petiscos de taberna  Disse blandede lækkerier ville i manges øjne kunne sammenlignes med de spanske tapas, og bør også nydes på samme måde: i afslappede omgivelser og med et glas god vin i hånden. Dog er der i den portugisiske udgave lidt mere fokus på pølser i forskellige smagsvarianter.

3.  Bacalhau (klipfisk). Mange forbinder klipfisk med en mere nordlig del af verden end Portugal, men det betyder bestemt, at portugiserne ikke er eksperter i at tilberede det, faktisk siger man at portugiserne har mindst 365 måder at tilberede klipfisk på, og det opfattes også som værende Portugals nationalret. Prøv fx friteret, med krydret tomatsauce eller med oliventapenade.

4. Følg stjernerne! Er man til den helt eksklusive oplevelse, er Algarvekysten en fremragende destination, du finder nemlig ikke mindre end 8 restauranter, som i alt har opnået 10 af de eftertragtede Michelinstjerner. Har man den tunge pung med, er de alle med garanti uforglemmelige oplevelser, men leder man efter en billigere oplevelse, kan fx en frokost på Bon Bon Restaurant tæt på Carvoeiro med garanti imponere de fleste foodies.

5. Frango ”Piri Piri” Er man til spicy mad, bør  man prøve denne specialitet – kylling med den særlige piri-piri sauce! Denne er særlig netop på Algarvekysten, og man finder den da også nemt på de forskellige tavernaer. Udover at den meget pikante sauce er vanedannende, så gør kombinationen af marineringen og grillemetoden også at kyllingen bliver ualmindeligt saftig og velsmagende.

BOM APETITE!

Departures
SMS Date Airlines Flight no. to time  Status
ARRIVALS
SMS Date Airlines flight no. From     time  status

Udvalgte one-stop

Direkte