Gøteborg

Sveriges oversete minimetropol


Der er mange gode grunde til at snuppe en forlænget weekend i Aarhus’ venskabsby Gøteborg – og ikke alt handler om mad, selvom byen, ligesom Aarhus, er blevet tildelt flere Michelinstjerner og adskillige internationale, gastronomiske anerkendelser.

Minimetropolen på den svenske vestkyst byder på en smuk skærgårdsnatur og et centrum med et rigt musik- og kulturliv og en sjov blanding af varehuse, små specialbutikker, gallerier, hyggelige café-konditorier og fænomenale restauranter. Sveriges andenstørste by er ligeledes et vigtigt centrum for international handel.

 

Nordisk kogekunst i verdensklasse

Gøteborg kan bryste sig af at have ikke mindre end 6 restauranter med den eftertragtede Michelinstjerne-status. Specielt fiske- og skaldyrsentusiaster valfarter til Gøteborg for at nyde de superfriske delikatesser fra Kattegat, og det smukt beliggende Sjömagasinet vest for centrum ved Göta Älv er én af de seks restauranter i Gøteborg, som har fundet nåde hos de omrejsende smagsdommere fra Guide Michelin. Hvis fisk ikke er sagen, er der et utal af andre muligheder for at få et "smakligt måltid" - byens mange nytænkende kokke kan forføre alle typer af smagsløg. I det livlige kvarter Vasastan lægger smukke nyrenæssancebygninger hus til en række af Gøteborgs allerbedste spisesteder og ikke mindst gode fyraftensbarer, hvor der imponeres med ambitiøse cocktails og mikrobrygget øl.

Hyggelige Haga

Haga-kvarteret, der grænser op til de gamle bastioner omkring den indre by, er blandt Gøteborgs ældste kvarterer og har stemningsmæssigt meget til fælles med Latinerkvarteret i Aarhus. Her tager man hen, når man er på udkig efter skøre gamle sager, unik mode eller kreative produkter fra alternative designere. Både gøteborgenserne og besøgende elsker de smalle, brostensbelagte gader, der er tætpakkede med små, charmerende butikker og hyggelige cafeer. Kig indenfor hos Ateljé Hörnan, der er en af Hagas mange "marskantik"-butikker, som blandt andet byder på et væld af håndlavede hatte.


Lystige Liseberg

Legebørn i alle aldre vil begejstres af det kulørte forlystelseskvarter omkring sciencetainment-centret, Universum - og naturligvis også af Nordens største forlystelsespark, Liseberg. Parken kan bedst beskrives som en blanding af Djurs Sommerland og Tivoli i København, og med omkring 42 mere eller mindre hæsblæsende forlystelser er der nok at tage sig til. Indled fx besøget med en tur i det store pariserhjul, som giver et fint indtryk af hele området, inden de modigste udsætter sig selv for en tur i den gruopvækkende, 116 meter høje AtmosFear, der med et frit fald på 90 meter og en tyngdepåvirkning på 4G er det tætteste, man kommer på en moderne form for manddomsprøve.

Liseberg holder åbent det meste af året, og højtider som jul og Midsommar bliver fejret storslået.

 


Fra Aarhus til Gøteborg på 35 minutter

British Airways​ operated by SUN-AIR of Scandinavia​, opererer to returflyvninger på de fleste hverdage mellem Aarhus Airport og Gøteborgs hovedlufthavn Landvetter​, der ligger i bekvem afstand fra bymidten. Gøteborg er hjemsted for et utal af store, internationale virksomheder, og det Aarhus-baserede Arla Foods er én af de mange flittige brugere af ruten, da koncernen har vigtige afdelinger og leverandører i området. Selve flyveturen tager kun 35 minutter, og der bydes altid på skyhøj service og eksklusiv forplejning om bord.   

> Ja tak, lad mig finde billetter fra Aarhus til Gøteborg!

AFGANGE
SMS Dato Flyselskab Flynummer Til Tidspunkt Bemærkning
ANKOMSTER
SMS Dato Flyselskab Flynummer Fra Tidspunkt Bemærkning

Udvalgte one-stop

Direkte